Back to top

Ni vorera ni carril bici de la T-11 fins a Blancafort

El carril bici que construirà la Generalitat només preveu un tram de poc més d'un quilòmetre entre la rotonda de la urbanització Aigüesverds i la rotonda d'accés a la urbanització Blancafort, sense arribar a l'entrada de la ciutat per l'avinguda de Cambrils.

Tot indicava que la històrica reclamació dels veïns de Blancafort per connectar la urbanització i el Tenis Monterols amb el nucli urbà de Reus encarava la seva fi, però de nou, sembla que haurà d'esperar. Fa un any, Ajuntament i Generalitat anunciaven la connexió entre totes dues zones de la ciutat a través d'un carril bici d'un metre i mig d'amplada situada a la banda esquerra de la carretera de Cambrils.

Una opció que no recollia la vorera que feia més d'una dècada que reclamaven els veïns i és que la Generalitat, titular de la carretera, no la veia amb bons ulls en tractar-se d'una via interurbana i pels sobrecostos que suposaria per les expropiacions que s'haurien de fer.

Doncs bé, segons ha pogut saber Canal Reus, el projecte que va sortir a licitació el passat mes d'agost no només no contempla la construcció d'aquesta vorera, sinó que, a més, tampoc preveu que el carril bici arribi del Tenis Monterols a la T-11.

planol carril bici blancafort


Segons expliquen fonts municipals, la Generalitat va assegurar al consistori que el tram entre el Tenis Monterols i el pas inferior de la T-11 era propietat de l'Estat i que les obres per aquest darrer tros de carril bici s'havien d'acordar amb el Ministeri de Transports i Mobilitat. El govern espanyol, però, hauria respost a l'inrevés al consistori reusenc, afirmant que era competència de la Generalitat.

Aquest temps perdut ha provocat que, finalment, aquest tram hagi quedat fora del projecte -tal com es pot comprovar a la licitació- per l'augment de pressupost que comportaria a les obres ja previstes per la Generalitat.

L'Ajuntament intenta esmenar l'error

Davant d'aquesta situació, l'Ajuntament de Reus ha decidit presentar-se a la segona convocatòria de Fons Europeus Next Generation, tancada a finals de setembre, per intentar rebre una partida econòmica que financi un carril bici que ara mateix no es contempla i que, en cas de construir-se, haurien de compartir bicicletes i vianants.

projecte gene

Paraules clau:

Notícies relacionades