Back to top

“Ningú ha preguntat al territori si volem el parc eòlic”

Una vuitantena de persones han participat en un nou tall de la N-420 al seu pas per Riudecols per protestar contra el projecte.

El projecte de parc eòlic de Lo Vedat del Pany continua sense encaixar entre les diferents entitats ecologistes del territori, que porten mesos organitzant accions de protesta. En aquesta ocasió ha consistit en un nou tall de carretera, concretament a la N-420, a l’alçada de Riudecols i les Voltes. De fet, el projecte es contempla entre els termes municipals d’aquest poble i Duesaigües, concretament prop de l’ermita de Puigcerver. Una localització que no agrada a Delterpa ni XarxaSud, que denuncien que pot malmetre l’espai natural del territori. 

Els manifestants, una vuitantena, han barrat el pas a la carretera coincidint amb l’operació tornada del pont del 12 d’octubre. Una acció que consegüentment ha provocat cues a la xarxa viària. Davant la protesta, alguns dels conductors afectats s’ho han pres amb resignació, mentre que d’altres han fet notòria la seva discomformitat tocant el clàxon o demanant explicacions als agents dels Mossos d’Esquadra que s’han desplaçat fins aquest punt. Per relaxar l’ambient, els Mossos han negociat amb els manifestants l’obertura del pas cada deu minuts aproximadament. 

Durant el tall de carretera, els participants han fet activitats musicals, així com també breus parlaments, on destacaven que “ningú ha demanat l’opinió del territori per saber si volem més parcs eòlics o no”.

Pendents de la denúncia de GEPEC
A l’espera de conèixer el recorregut de la denúncia interposada per part de GEPEC, els activistes confien en poder aturar les obres del parc, ja començades.

En accions anteriors, els activistes van aconseguir aturar les màquines que s’encarreguen dels treballs del projecte eòlic, encara que només de forma puntual. Des de les entitats ecologistes es mostren crítics envers les administracions locals, especialment les de Riudecols. Des del consistori apunten que el projecte de parc eòlic fa cinc anys que està contemplat i aprovat pel POUM i que després de portar el cas als serveis tècnics del Consell Comarcal, se’ls ha comunicat que no poden fer-hi res a escala legal per aturar les obres. Uns arguments que els ecologistes qüestionen, ja que defensen que es tracta d’un impediment legal que es podria canviar si hi hagués voluntat política.

Paraules clau:

Notícies relacionades