Back to top

"No és un fet puntual"

Els veïns de la zona posterior a Misericòrdia admeten que mai havien vist un miler de joves fent un botellot però denuncien que cada dia hi ha grups de persones que es dediquen a beure, fer soroll i provocar destrosses.

Després que aquest cap de setmana, un miler de joves, aprofitant la festivitat de Misericòrdia, es concentressin rere el Santuari per celebrar-hi un macrobotellot, l'Ajuntament va assegurar que es tractava d'un fet puntual vinculat al dia de festa major. Els veïns asseguren que sí, que l'entrompada de dissabte a la nit va ser un fet extraordinari, però denuncien que els botellots són pràcticament diaris

Segons els veïns, grups de joves que abans es trobaven en parcs al voltant del Mas Vilanova, han trobat rere el santuari de Misericòrdia un oasi per a trobar-se els vespres i fins a altes hores de la nit. Els veïns, que en més d'una ocasió han trucat a la policia, se senten indefensos, perquè sovint parlem de joves incívics que llencen ous i que provoquen destrosses. A la zona hi ha tanques a terra, i també centenars de fragments de botelles de vidre.

Especialment acusada és la situació a la pista situada a tocar del carrer Ausies March, on alguns alumnes de l'escola Alberich i Casas hi van a practicar educació física. Allà la quantitat de vidres i d'ampolles trencades, a més de llaunes i paquets de tabac és notable. 

Por a convertir-se en el nou espai dels botellots

A l'espera que es reobri l'oci nocturn, durant el confinament s'han multiplicat arreu les trobades de joves que beuen al carrer. A Reus la situació no ha estat destacada, com a mínim durant aquest estiu. En general no han transcendit perquè s'han dut a terme en llocs apartats i sense molestar veïns, però sí que és cert que en alguns casos aquestes trobades han acabat amb incidents.

L'Ajuntament ha anat treballant aquest assumpte, tancant parcs a les nits i patrullant pels carrers on s'han detectat que es reuneixen els joves amb la idea de dissuadir-los. Sigui com sigui, la zona posterior a Misericòrdia té por ara que, fins que no es normalitzi la situació COVID, el barri acabi convertint-se en la discoteca de la ciutat. I tenen por, de fet, que un cop reoberts els locals d'oci nocturn, els joves continuïn trobant-se fins a altes hores de la matinada, amb la música a tot drap, a tocar de casa seva. 

Paraules clau:

Notícies relacionades