Back to top

"No hi pot haver impunitat amb les agressions LGTBIfòbiques"

Entitats i especialistes volen trencar amb els estereotips masculins i femenins i generar espais segurs per a les persones del col·lectiu LGTBI+

Durant aquest estiu s'ha fet ressò d'agressions al col·lectiu LGTBI+ arreu d'Espanya, Barcelona, A Corunya, Madrid... De fet, aquesta mateixa setmana es coneixia un nou cas de violència lgtbifòbica dos menors de Reus. Aquests casos fan que es plantegi fins a quin punt la tolerància ha arribat als carrers. Davant aquestes discriminacions, les persones del col·lectiu a vegades opten per organitzar-se, com fa l'H2O o inclús per acudir a un professional de la salut mental.

Sentir-se acompanyat

H2O és una organització reusenca que actua com espai d'unió i suport per les persones del col·lectiu LGTBI+. La seva presidenta, Berta Mascaró, anima a aquelles persones que han estat agredides a què busquin suport en les associacions. Segons explica, la llei de protecció del col·lectiu no està realment implantada, però sí que proporciona recursos a les organitzacions per ajudar a les persones afectades, com per exemple, per posar una denúncia.

Demanar ajuda psicològica

En cas de ser afectat psicològicament per una agressió, una opció per enfrontar-ho és acudir a l'ajuda psicològica. Bernat Puig és terapeuta i educador social especialitzat en gènere i LGTBI+ i comenta com des de la societat cal treballar per desdibuixar les fronteres existents dins el sistema binari, que només accepta certes actituds i comportaments per cada persona segons si és home o dona.

Paraules clau:

Notícies relacionades