Back to top

"No" a l'increment del salari dels treballadors del Villablanca

MAR ROVIRA

Els treballadors dels Serveis Assistencials Villablanca han rebut un no a la petició d'incrementar un 1% el seu sou després de reunir-se amb la direcció del centre. El comitè d'empresa ha titllat als responsables del Villablanca de tenir poca "sensibilitat". Segons fonts properes a la direcció però apunten que aquesta demanda ara no és possible i traslladen l'augment salarials a la negociació del conveni col·lectiu del sector.

Les negociacions entre els treballadors del centre Villablanca i la direcció estan en punt mort. Els comitè d'empresa ha rebut un no a la proposta d'augment d'un 1% del salari. Per això, els sindicalistes han criticat la manca de "sensibilitat" per part de l'empresa, ja que els treballadors van acceptar retallar-se el sou quan anaven maldades.

I en aquest sentit, el president del comitè d'aquesta empresa, Claudio Parodi, ha afirmat que "el centre és una empresa solvent que pot assumir el 1,6% de la massa salarial". A més, ha constat que "hem trobat molta comprensió però una sensibilitat nul·la perquè continuen oferint-nos tan sols els 0,3%, una xifra insuficient".

Els treballadors reiteren que el seu sou no s'ha actualitzat des de fa vuit anys a diferència del salari dels treballadors públics. Per la qual cosa demanen que se'ls hi equipari. El director mèdic del Villablanca anunciava a finals d'aquest novembre una inversió de 300.000 euros per reformar les instal·lacions i poder atendre a 60 persones amb discapacitat psíquica.

Jordi Gutiérrez, membre del comitè d'empresa, veu amb bons ulls que es facin aquestes millores però insisteixen que "els treballadors estem pitjor del que estàvem, donant més i en canvi l'empresa no té cap voluntat ". Per la seva part, fonts de la direcció tanquen la porta a l'augment salarial en aquests moments però, deixen aquesta demanda damunt de la taula de cara la negociació del conveni del sector.

Per tot plegat, els treballadors no descarten futures mobilitzacions o fins i tot una vaga si no s'arriba a cap acord.