Back to top

"No volem que la pandèmia amagui l'accident d'IQOXE"

El representant de la UGT dels Bombers a les comarques de Tarragona, José Naranjo, assegura que, davant la COVID-19, "s'ha aturat la redacció de nous protocols davant d'accident químic" que s'havien d'elaborar.
Bombers Reus.

El representant de la UGT dels Bombers a la regió de Tarragona, José Naranjo, destaca que d'ençà de l'accident químic de l'empresa IQOXE s'havia acordat reescriure els protocols d'actuació al territori.

Amb l'arribada de la pandèmia assegura que el treballs en relació amb l'actualització de les mesures de prevenció i d'actuació davant d'un accident químic han quedat congelats.

A la vegada, Naranjo reivindica la necessitat d'un detector de gasos més específic que el que tenen en l'actualitat. Així mateix, planteja que des de la conselleria d'Interior destinin esforços per especialitzar bombers en el risc químic.

Suspensió temporal de les oposicions de bombers

D'altra banda, des del sindicat recorden que davant de la pandèmia s'ha suspès, de manera temporal, les convocatòries d'oposicions de noves places de personal, així com les de promoció. Unes proves d'accés que, alguns casos, asseguren que fa 10 anys que esperen. Tot i això, entenen la prioritat i s'ofereixen a ajudar als serveis sanitaris en cas de necessitat.

A la vegada, Naranjo explica que davant de la pandèmia, els parcs "estant treballant sota mínims pel que fa a personal". En el cas del parc de Reus assegura que són 9 bombers per torn. De fet, el passat divendres el conseller d'Interior Miquel Buch va reconèixer que hi ha més de 200 bombers fora de servei a causa de la COVID-19.

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades