Back to top

Noelia Zaplana : “La ciutadania noruega ha mantingut la calma”

El nombre de casos positius de coronavirus i la xifra de recuperats és bastant similar a Noruega, un fet que tranquil·litza a la població.
noelia

Noruega és un país petit, amb poc més de 5 milions d’habitants. Aquest fet, segons la reusenca Noelia Zaplana, ha estat clau a l’hora de controlar la pandèmia del coronavirus.

Fa cinc anys i mig que viu a la capital, Oslo, actualment una de les ciutats amb més casos positius d’aquesta malaltia. Segons Zaplana, el país va començar a mobilitzar-se per fer front a la pandèmia a finals de febrer, quan van començar a aparèixer els primers casos. Malgrat això, descarta que hi hagués una sensació de neguit, tal com ha passat en altres països europeus. Davant l’alerta de la Covid-19, les administracions noruegues van decidir tancar les fronteres, amb la voluntat de tallar qualsevol possibilitat de deixar entrar turistes que poguessin transmetre la malaltia. Una mesura que entre la ciutadania es va acceptar sense alarmismes i que amb el pas dels mesos, ha donat la raó al govern.

De fet, tal com apunta la reusenca, la classe política noruega no té per costum penjar-se medalles quan les decisions preses són les correctes i amb la gestió de la pandèmia del coronavirus no ha estat una excepció. En aquesta línia, les comunicacions polítiques han estat transparents, tant pel que fa a les mesures adoptades com per les informacions relacionades amb els positius, les defuncions i les altes hospitalàries. D’altra banda, el fet de ser un país relativament petit i amb indicacions clares des del primer moment, al parer de Zaplana, ha permès que la ciutadania encarés aquest capítol de la història des de la tranquil·litat. 

En busca de feina

Enmig d’aquesta pandèmia global també hi té a veure una altra vessant, la laboral. En el cas de la jove reusenca, es troba en recerca de feina, després de quedar-se a l’atur. Zaplana reconeix que aquest moment és difícil per a l’economia mundial, però també noruega, i assenyala que el fet de desconèixer fins quan duraran les conseqüències de la pandèmia no ajuda a apagar el neguit. Malgrat tot, la Noelia no perd l’esperança en trobar una feina que pugui permetre tornar a certa normalitat ben aviat.

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades