Back to top

Noemí Llauradó apunta a un augment del cost de la brossa

La vicealcaldessa Noemí Llauradó ha explicat a Canal Reus que els municipis es veuen obligats a adaptar-se a una normativa europea pel que fa a la gestió dels residus. Aquest fet recau en canvis en les instal•lacions de SIRUSA, el servei d'incineració de residus que acull 8 municipis del Camp de Tarragona.
Noemí Llauradó, vicealcaldessa de Reus.

Reus haurà d'augmentar el cost del servei de la brossa. Així ho ha assegurat la vicealcaldessa, Noemí Llauradó, en una entrevista a Canal Reus. Una mesura que l'Ajuntament de Cambrils ja va anunciar en el darrer plenari. A l'espera de presentar les ordenances i el pressupost del 2020, Llauradó ha recordat que, en el darrer mandat, Reus no ha actualitzat l'IPC, l'Índex de Preus de Consum. En conseqüència, considera que la ciutadania serà capaç d'assumir aquest increment del cost. Un augment que es deu a la necessitat d'adaptar-se a exigències europees a l'hora de gestionar els residus. 'Tenint en compte que portem tot el mandat anterior sense actualitzar, ni tan sols, l'IPC de les ordenances, ens haurem de plantejar actualitzar-ho, però no serà un augment molt important', ha destacat la vicealcaldessa.

D'altra banda, Llauradó ha valorat els primers 100 dies de mandat i ha defensat que l'equip de govern, format amb Junts per Reus i Ara Reus, treballa en sintonia i amb un objectiu comú. Una postura que des del partit dels socialistes rebutgen totalment, al seu pas pel plató de Canal Reus. La vicealcaldessa també ha mostrat la seva confiança en l'acord amb la Generalitat per tal que, abans de finals d'any, es signi la creació d'una entitat de dret públic que es quedi la gestió de l'hospital. Assegura que des del Departament de Salut els han assegurat que els terminis es compliran. També ha subratllat la impossibilitat de presentar el Pla d'Acció Municipal, en període electoral, un fet que ha de posar sobre la taula els passos fet pel govern fins al moment.

Paraules clau: