Back to top

Noemí Llauradó: "Esquerra porta el pes del Govern a Reus"

Els republicans han fet aquest dimecres balanç dels dos anys de mandat. Asseguren que durant aquest temps s'han dedicat a planificar la ciutat i que ara és el temps de l'execució dels projectes.

Esquerra Republicana a Reus torna a treure pit de la seva acció al govern municipal. Si quan es va celebrar el primer aniversari de les eleccions del 2019 i la constitució del consistori van fer balanç de la seva nova etapa a l'Ajuntament, aquest 2021 també han volgut posar en valor la feina feta. 

Noemí Llauradó, vicealcaldessa de la ciutat i portaveu del grup municipal d'Esquerra, assegura que "durant els dos primers anys ens hem dedicat a planificar. Reus necessitava planificació, com totes les grans ciutats del país, i hem treballat en les línies estratègiques que han de dictar el futur de la ciutat". Llauradó ha destacat que la setmana vinent començaran a trobar-se les persones que participaran del Pla Estratègic Reus 2032 i al mes de juliol els municipis adjacents que faran peticions expresses de què esperen del Reus del futur. 

Noemí Llauradó

Segons la vicealcaldessa, "ara és el moment d'executar". Ara bé, amb la pandèmia i amb bona part dels projectes importants lligats també a altres administracions, molt probablement algunes d'aquestes accions no es podran finalitzar fins al proper mandat. De fet, ERC treu pit de qüestions com la nova centralitat del Carrilet, de la qual encara no se'n sap gaire cosa; de l'estació de Bellissens, que depèn del govern central; la lluita contra la segregació escolar, lligada a un model d'adscripció implantat per la Generalitat; o també de la construcció de 30 km de carrils bici que aniran lligats a la transformació urbanística de la ciutat els propers anys. 

El que sí que segurament es podrà començar a veure aquest mandat és l'esforç per sortir de la crisi econòmica de la COVID-19, la revitalització del tomb de ravals a través de projectes comercials i també la peatonalització del tram de Santa Anna; així com, per exemple, la modernització del Mercat Central

El pes republicà

Per tot plegat, Noemí Llauradó assegura que ERC acumula bona part del pes al govern municipal. "Les regidories que liderem són d'àmbit social i treballem per implementar els valors republicans de forma transversal". De fet, una de les tasques de la vicealcaldia és la coordinació del govern, que asseguren, és sòlid. 

Paraules clau:

Notícies relacionades