Back to top

Noemí Llauradó, de nou, presidenta de la Diputació de Tarragona

Aquest migdia s'ha constituït la nova Diputació de Tarragona i Noemí Llauradó ha estat nomenada, de nou, presidenta de l'ens supramunicipal després de tancar un pacte amb Rubén Viñuales, del PSC de Tarragona

Aquest migdia, Noemí Llauradó ha revalidat la seva presidència a la Diputació de Tarragona, després de ser investida en el plenari on s'ha constituït el nou cartipàs de l'ens supramunicipal. Llauradó ha pres la vara de presidenta després de tancar un pacte amb Rubén Viñuales, nou alcalde de Tarragona del Partit Socialista. 

Fa uns dies, el pacte entre PSC i ERC ja es feia oficial i els partits asseguraven que els 17 diputats donaran l'estabilitat necessària a l'ens. De fet, en paraules de la republicana, deia que l'acord blinda al futur govern de la Diputació de qualsevol mena d'ingerència política que es produeixi en altres administracions.

La presa de possessió s’ha endarrerit per les al·legacions que hi ha hagut a Cambrils. Durant el seu discurs d'investidura, Llauradó ha assegurat que treballarà per buscar un equilibri territorial on tothom pugui accedir als serveis mínims públics bàsics i ha destacat que hi ha d'haver una comunicació més propera amb els ajuntaments per garantir un tracte bilateral i arribar millor a totes les necessitats de cada municipi. També ha apostat per un turisme de qualitat, sostenible i respectuós amb la cultura de casa nostra. 

El nou govern

Entre les dues formacions sumen 17 diputats, 9 dels republicans i 8 socialistes, que obtenen una clara majoria absoluta al plenari de la Diputació. Pel que fa a la zona electoral de Reus compta amb un total de 7 diputats, 3 d'ERC, 2 del PSC i 2 de Junts (que no han entrat a govern). 

nou govern diputació

Així doncs, Noemí Llauradó es queda amb la presidència i amb les àrees de Relacions Institucionals i Protocol de Comunicació; Transparència i Bon Govern; i Relació amb els Òrgans de Govern. El PSC es queda amb la vicepresidència primera i tercera i ERC amb la segona i quarta.

Per la seva banda, l'alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales serà el primer vicepresident i dirigirà la Regió del Coneixement, l'Estratègia Territorial, l'Àrea Metropolitana i Smart Cities. 

Josep Baiges, regidor de Promoció Econòmica i Coneixement de Reus, dirigirà l'àrea de Projectes Europeus; i Pere Granados, alcalde de Salou, la de Polítiques d'Ocupació i Emprenedoria. També del grup socialista, Fran Morancho, alcalde de Mont-roig del Camp, serà l'encarregat de la Gestió Pressupostària i Serveis Econòmics. 

L'alcalde de Riudoms, Ricard Gili (ERC), serà l'encarregat de Conservació i Carlos Brull, alcalde de Falseti també d'ERC, estarà al capdavant del Patronat de Turisme. 

Poca representació de l'Alt Camp ni la Conca

Cal destacar que, un cop s'ha constituït el nou plenari, només una diputada de la zona de l'Alt Camp i de la Conca de Barberà té càrrec dins del govern. Així doncs, aquestes dues comarques no tindran representació dins del nou govern. 

Paraules clau:

Notícies relacionades