Back to top

Noemí Llauradó repetirà com a presidenta de la Diputació de Tarragona

El pacte entre republicans i socialistes permetrà que la reusenca segueixi al capdavant de l'ens municipal. L'acompanyarà Rubén Viñuales com a vicepresident primer.

Una setmana després que s'anunciés el pacte entre Esquerra i el PSC per governar conjuntament la Diputació de Tarragona, aquest dilluns l'executiva nacional del partit ha avalat la proposta dels republicans de Tarragona. El partit en l'àmbit local havia proposat Noemí Llauradó per presidir l'ens supramunicipal, donant continuïtat a la tasca dels darrers quatre anys. 

Segons ha pogut saber Canal Reus, aquest acord estava signat entre ERC i el PSC des de feia dies, però des de la direcció nacional s'havia demanat encara silenci a l'espera de com finalitzava Barcelona. Sigui com sigui, aquest dilluns s'ha donat llum verda i aquest dimarts s'ha fet públic. 

En declaracions a Canal Reus, Llauradó ha agraït la confiança dipositada pel partit i ha assegurat que la Diptuació continuarà apostant per la cultura com a motor econòmic del territori, per polítiques de millora mediambiental i transformació energètica i també facilitar els tràmits burocràtics a la ciutadania i a les administracions locals, especialment als petits municipis.

Govern entre ERC i el PSC

Entre les dues formacions sumen 17 diputats, 9 dels republicans i 8 socialistes, pel que obtenen una clara majoria absoluta al plenari de la Diputació. A banda de Llauradó, els republicans aposten per altres noms destacats del partit com el nou batlle de Riudoms, Ricard Gili, el de Falset, Carlos Brull, el regidor tarragoní Xavier Puig o el coalcalde d'Altafulla, Jordi Molinera.

Per part dels socialistes, Rubén Viñuales, alcalde de Tarragona, serà el vicepresident primer, mentre que els noms dels alcaldes de Constantí i Salou, Óscar Sánchez i Pere Granados, també sonen amb força. Caldrà veure qui serà el representant reusenc dels socialistes: o bé l'alcaldessa Sandra Guaita, o el seu número dos, Josep Baiges.

Paraules clau:

Notícies relacionades