Back to top

Noemí Llauradó trenca el silenci

La candidata a l'alcaldia d'ERC a Reus, Noemí Llauradó, ha reiterat que vol ser l'alcaldessa d'un govern 'estable, republicà i independentista'. Unes declaracions que ha fet deu dies després de la celebració de les eleccions municipals. Llauradó ha trencat el seu silenci amb dos escenaris possibles sobre la taula... tot i això, prioritza un govern amb Junts per Reus i la CUP.
Noemí Llauradó trenca el silenci

Noemí Llauradó reitera que vol ser l'alcaldessa de Reus, deu dies després del 26 de maig. La candidata Republicana deixa clar que la ciutadania ha avalat el seu lideratge. De fet, nega la possibilitat de donar lloc a una alcaldia compartida, tal com reclamava la setmana passada el Andreu Martín, el candidat del PSC.

Després d'un llarg silenci que ha durat 10 dies, Llauradó encara no té cap acord tancat. De fet, obre les portes a dos escenaris possibles. D'una banda un govern d'esquerres amb el PSC i la CUP, que s'esvaeix per les discrepàncies entre ambdues formacions, i de l'altra, posant-lo com a prioritat, un govern republicà i independentista amb Junts per Reus i els cupaires.

Davant de la negativa de la CUP a formar govern amb els socialistes, les aspiracions republicanes poden quedar sense arribar a bon port i, de moment, la fórmula que més força sembla acumular és la plantejada per Carles Pellicer d'unir Junts per Reus, Esquerra i Ara Reus. Llauradó, però, descarta aquesta possibilitat perquè no compta amb els municipalistes de Daniel Rubio.

La republicana ha assegurat no comptar amb un pla alternatiu als exposats aquest dimecres. De fet, no tanca la porta a definir el pacte de govern el mateix dia de la investidura el 15 de juny.


DIES VIP

Paraules clau: