Back to top

Normalitat en una jornada electoral celebrada a l'estiu

La jornada electoral a Reus ha transcorregut amb normalitat malgrat la data atípica en què s'han celebrat els comicis, que ha agafat a molts de vacances. La xifra de participació ha estat 4 punts per sota de les darreres eleccions generals del novembre de 2019.

Moviment poc habitual a primera hora del matí d'un diumenge de ple mes de juliol i molta calor. Tot i les dificultats que podien aparèixer a l'hora de configurar les meses electorals per falta d'efectius, els cridats a formar-ne part han anat acudint a la cita, i a Reus, les 120 meses electorals s'han constituït sense incidència.

La participació baixa

Durant les primeres hores de la jornada, l'afluència de votants ha estat nombrosa, i s'han registrat força cues, però després el ritme ha baixat. Cap al final de la tarda s'ha tornat a experimentar un increment del nombre de votants. Tot i així, un cop escrutat al 100%, amb el vot per correu inclòs, la participació s'ha quedat a una mica més de 4 punts per sota de les passades eleccions generals del novembre de 2019, amb una xifra de 64'61% de participació. Això vol dir que han votat prop de 2.300 reusencs menys que en els anteriors comicis estatals.

Els candidats voten

Entre els votants del matí, també hi ha hagut els candidats reusencs que s'han presentat a les eleccions generals. El primer ha estat Andreu Martín, número dos dels socialistes, que ho ha fet al Pavelló Olímpic, acompanyat de l'alcaldessa Sandra Guaita. Una estona més tard ha estat el torn de Montserrat Vilella, número tres de Junts, que ha exercit el seu dret a vot al col·legi Prat de la Riba, acompanyada del cap de llista de Junts, el riudomenc Josep Maria Cruset, i de diversos apoderats del mateix partit.

Cap al migdia, Edgar Fernández, cap de llista de la CUP, ha votat al polilleuger del col·legi Joan Rebull, acompanyat de diversos apoderats del seu partit. També han votat a Reus el cap de llista del PP, Pere Lluís Huget, i el d'Entre Veïns, Jon Rodríguez. A les 2 de la tarda, i un cop fet el primer recompte, les dades de participació ja posaven de manifest una baixada de la participació en relació a les dues últimes eleccions generals del 2019.

Paraules clau:

Notícies relacionades