Back to top

"A nosaltres la desinfecció no ens ve de nou"

El sector de l'estètica i la bellesa titlla de discriminatòries les noves restriccions i asseguren que, fins i tot abans de la pandèmia, ja prenien totes les mesures de desinfecció.

Ni manicures, ni depilació, ni tatuatges durant els pròxims quinze dies a Catalunya. Les noves mesures per prevenir una segona onada de la pandèmia al nostre territori obliguen a tancar fins a finals d'octubre tots els serveis on els treballadors mantinguin contacte amb els clients. Queden exemptes però les perruqueries.

El sector de l'estètica considera aquestes mesures exagerades i discriminatòries, de fet, el president de l'Associació de Perruqueria i Barberia de la província de Tarragona, Pere Salcero, declara que "el 99% de les estètiques complien correctament les mesures". Unes mesures, que no els venen de nou perquè en aquest sector la higiene i desinfecció del material era important fins i tot abans de la pandèmia. Cristina Mota, gerent de l'Institut Bellesa Port, declara que "és molt injust que ens toqui a nosaltres quan no hi ha coneixement que hi hagi brots al nostre sector".

Estudis de tatuatges

Els centres de bellesa no han estat els únics afectats, sinó que els estudis de tatuatges també s'han vist obligats a tancar davant les noves mesures. A més, el sector reclama ajudes per pal·liar les pèrdues, Curro López, propietari de Targaryen Tattoo, assegura que, fins ara, no han rebut cap notificació i se senten abandonats.

Tot i que està previst que les mesures només es mantinguin vigents durant quinze dies, els sectors temen que la Generalitat prolongui aquest període, ja que prop d'un 30% dels negocis afectats de la província de Tarragona podrien veure's obligats a abaixar la persiana per sempre.


kia

Paraules clau:

Notícies relacionades