Back to top

El nou alberg de l'Albiol entrarà en funcionament a finals d'estiu

Promoure el turisme de muntanya i dinamitzar el municipi de L'Albiol. Aquest és l'objectiu de l'alberg 'Josep Golorons', que s'ha inaugurat aquest dissabte i oferirà 48 places. Ara es troba en fase de licitació.

L'alberg "Josep Golorons" es troba a l'entrada del poble i té capacitat per a 48 persones. L'espai es distribueix en planta baixa i dos pisos, i oferirà, també, servei de restaurant. En aquests moments es troba en fase de licitació, i es preveu que a finals d'estiu o principis de tardor pugui obrir portes. L'equipament busca fomentar l'activitat turística i revitalitzar el municipi generant noves oportunitats, i evitant, així, el despoblament rural. Ha tingut un cost de prop de 600 mil euros, els quals han procedit de la Generalitat, l'Ajuntament i la Diputació de Tarragona, la major part a través del Pla d'Acció Municipal (PAM).

17 anys després és una realitat

La idea de construir l'equipament va sorgir el 2004, en el sí del consistori albiolenc, i han hagut de passar 17 anys fins que no ha estat una realitat. Un dels que més es va implicar en el projecte va ser el ja desaparegut Josep Golorons, qui ha donat nom a l'alberg. Golorons va néixer a l'Albiol, també els seus pares havien nascut a l'Albiol, i entre d'altres responsabilitats, va ser jutge de pau del poble i regidor a l'Ajuntament.
 

Paraules clau:

Notícies relacionades