Back to top

Nou banc amb la bandera transgènere al parc de Sant Jordi

Amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de la Memòria TRANSgènere
banc transfobia reus

Amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de la Memòria TRANSgènere aquests dimecres s'ha dut a terme una jornada per visualitzar aquest col·lectiu dins el món LGTBI i que ha finalitzat amb la descoberta d'un banc al Parc de Sant Jordi, pintat amb la bandera TRANS.

A l'acte hi han assistit l'Alcalde de la Ciutat, Carles Pellicer; la regidora de Participació, Bon Govern i Serveis Generals, Montserrat Flores, i altres regidores del consistori, que han volgut mostrar el seu rebuig a la TRANSfòbia.  

lgtb
Imatge twitter @ERCReus

Els actes han començat a les 10:00 h del matí, amb una pujada a les xarxes socials del Casal de les Dones, d'una entrevista a dues persones TRANS explicant la seva experiència. Mitja hora més tard s'ha fet un acte penjant la bandera TRANS a la façana del Casal de les Dones, i finalment, s'ha descobert el banc del parc, en un conjunt d'actes que ha estat organitzat pel Departament de Polítiques d'Igualtat de Gènere de la regidoria de Participació, Bon Govern i Ciutadania. 

Rita Hester, assassinada el 1998

El dia 20 de novembre es commemora el Dia Internacional de la Memòria TRANSgènere com a homenatge a les víctimes de la transfòbia, producte de la por, el rebuig i l'odi contra les persones d'aquesta condició. Aquest dia el va crear al 1998 Gwendolyn Ann Smit, una dissenyadora gràfica transsexual i activista, en memòria de Rita Hester, una afroamericana trans assassinada el 28 de novembre de 1998 a Massachusetts. 

Cal recordar que el Casal de les Dones acull el PADS (Punt d'Atenció a la Diversitats Sexuals) per tal de fer atenció a totes aquelles persones del col·lectiu LGBTI que ho necessitin així com a les seves famílies. El PADS es va obrir el 2017 amb l'objectiu de donar informació i suport en qualsevol tema que les persones usuàries puguin necessitar.

Paraules clau:

Notícies relacionades