Back to top

El nou BCN World, en marxa

Ara sí, el projecte de BCN World, rebatejat com a Centre Recreatiu Turístic de Vila-seca i Salou, s'ha aprovat definitivament per una àmplia majoria en la darrera comissió d'Urbanisme a Barcelona. El Conseller de Territori i Sostenibilitat es va desplaçar ahir fins a Tarragona per escenificar el consens polític i social a l'entorn del projecte. L'aprovació definitiva del PDU ha coincidit amb la publicació d'un estudi de la URV sobre l'impacte econòmic del macroprojecte. Rull n'ha destacat el possible increment d'un 22% de les pernoctacions a la demarcació de Tarragona i la creació d'entre 2.000 i 4.000 llocs de treballs directes. Les obres podrien iniciar-se el proper estiu.
El nou BCN World, en marxa

L'aprovació definitiva del Pla Director Urbanístic del projecte del BCN World ha anat acompanyada de la presentació d'un estudi encarregat a la Universitat Rovira i Virgili sobre l'impacte econòmic i social que suposarà el nou BCN World al territori. Entre les xifres, el Conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha remarcat que es preveu un increment d'entre 1,7 i 2,1 milions de pernoctacions, el que representaria gairebé un 22% més respecte les dades actuals.

També ha afirmat que en els millors dels escenaris es produirien entre 3 i 5 milions de visites anuals. I pel que fa a la creació de llocs de feina, el conseller ha destacat que es generarien uns 12.000 durant la fase de construcció i un total d'entre 2.000 i 4.000 de directes. Per tot plegat, Rull ha insistit que "és un projecte millor perquè genera més consens del que generava el projecte inicialment".

Ha afegit també que "és un pas molt endavant molt important perquè vol dir injectar esperança en un territori castigat per l'atur". Durant la seva intervenció Rull ha reiterat que s'ha assolit un ampli consens polític, malgrat el rebuig dels cupaires. "Legítimament la CUP pot tenir reserves sobre el BCN World però nosaltres el que volem és separar la discrepància que genera un projecte amb el de l'aprovació dels pressupostos".

Per la seva part, l'alcalde de Salou i l'alcaldessa accidental de Vila-seca s'han mostrat satisfets amb l'aprovació definitiva del PDU- van presentar al·legacions al projecte-, i han reiterat la importància del macrocomplexe pels seus municipis perquè reiteren que "permetrà la desestacionalització de la destinació turística".

D'altra banda, el Conseller de Territori i Sostenibilitat ha recordat que el projecte està garantit amb els 7,5 milions d'euros de fiança dels operadors Melco, Hard Rock o Grup Peralada, ja preseleccionats, i amb la llei 6/14. Des la publicació al BOE de l'aprovació definitiva del PDU aquest divendres els operadors tenen tres mesos per presentar les seves propostes. Per la qual cosa, segons les autoritats la primera pedra es podria començar a posar aquest estiu.