Back to top

"El nou Bravium és una oportunitat per a la ciutat"

El regidor de Cultura de l'Ajuntament reivindica l'activitat i la producció teatral actual a Reus i assegura que el número 13 del carrer de la Presó ajudarà a incrementar-ho.

"En el que portem d'any s'han dut a terme a la ciutat més de 110 espectacles al Bartrina i al Fortuny. Si hi sumem els més de 50 d'altres espais com l'Orfeó Reusenc o la Sala Santa Llúcia podem dir sense por a equivocar-nos que a Reus s'ha representat un espectacle teatral cada dos dies". Són les paraules de Daniel Recasens, regidor de Cultura de l'Ajuntament de Reus, que aquest dilluns ha estat entrevistat al Notícies Vespre per complementar una de les informacions del dia: la confirmació que l'antic Bravium serà un nou teatre municipal

Aquest dilluns al matí ho anunciaven les autoritats municipals i el prior de Sant Pere, i a la tarda hem demanat resposta al regidor encarregat de la cultura a la ciutat. Recasens insisteix que cal estudiar com s'aborda la gestió del nou teatre municipal i no ha concretat com s'actuarà, per bé que assegura que "es requereix una coordinació" entre tots els espais, de la mateixa manera que es fa ara amb el Bartrina i el Fortuny. Els dos teatres tenen consorci, i caldrà veure com s'articula la gestió i si caldrà contractar personal i quin tipus de professionals per dirigir l'espai i també la programació

Nous formats i més producció

"Està clar que el Fortuny no és el Bartrina i que el Bravium no és el Fortuny", assegura Recasens, donant per obvi el fet que la sala haurà d'acollir espectacles que, per la seva dimensió o per les seves especificitats no tinguin raó de ser als altres dos teatres de la ciutat. El regidor també admet que amb una nova sala caldrà potenciar la producció local, per bé que defensa que en els darrers anys s'han dut a terme a la ciutat "una vintena de produccions pròpies, una vintena de coproduccions i una desena de col·laboracions". 

Recasens també defensa que el número 13 del carrer de la Presó no és només l'escenari i les seves butaques i que la seva adquisició per part del consistori respon a una necessitat de crear nous espais d'assaig per a diversificar la producció i acollir més activitat escènica que no necessàriament passa pel teatre. 

Recupera l'entrevista sencera

Paraules clau:

Notícies relacionades