Back to top

El nou calendari escolar divideix la comunitat educativa

Els sindicats de professors preparen una vaga de cinc dies durant el març per uns canvis que implicarien escurçar una setmana les vacances d'estiu

L'anunci de modificació del calendari escolar per part del Departament d'Ensenyament de la Generalitat, continua portant cua entre la comunitat educativa, sobretot entre el col·lectiu de professors.

Els sindicats de professors preparen una vaga de cinc dies durant el pròxim mes de març pels canvis que el Departament d'Ensenyament vol introduir al calendari escolar del pròxim curs: uns canvis que implicarien escurçar una setmana les vacances d'estiu i arrencar el curs el 5 de setembre en cas dels alumnes de primària i el 7 de setembre a secundària i batxillerat. De fet, els canvis no suposarien més hores lectives ni menys dies de festa, sinó una redistribució del calendari.

Més enllà d'assabentar-se dels canvis previstos pel Govern per la premsa, asseguren que l'actuació del conseller González-Cambray, és una mostra més que en els darrers anys no hi ha una negociació real entre els sindicats i el Departament. En aquest cas, la modificació del calendari ha estat el que ha fet vessar el got, però evidencia que tampoc s'ha avançat en altres qüestions que la comunitat educativa arrossega des de fa temps, com les retallades d'inicis de la dècada passada o la recent sentència del 25% de les hores lectives en castellà.

Uns canvis que, a més, no acaben de veure clars: des d'USTEC STEs afirmen que, encara que els nomenaments de professors substituts es faci abans d'acabar aquest curs, no tindrien marge suficient per començar el següent amb el nou calendari. A més, tot plegat se suma a mesos difícils on s'han canviat moltes vegades els protocols amb la gestió de l'increment de contagis, protocols de quarantenes i substitucions amb la sisena onada.

Les escoles, a l'espera de directrius

Des dels centres escolars admeten que les formes de comunicar els canvis per part de la Generalitat no han estat les adequades tot i que asseguren que aquest nou calendari dona sortida a reclamacions històriques per part de les famílies dels alumnes. A manca d'unes directrius clares del Departament per afrontar el pròxim inici de curs escolar, asseguren que el nou calendari no els ha de suposar cap gran trasbals.

Paraules clau:

Notícies relacionades