Back to top

El nou Centre d'Alzheimer ja funciona a ple rendiment

Les instal·lacions, pioneres a Catalunya, estan dissenyades per a persones que pateixen aquesta malaltia o que tenen pèrdues de memòria. Actualment el centre acull un centenar d'usuaris però gràcies a una subvenció de la Generalitat, podran atendre a més persones que ho necessitin.
El nou Centre d'Alzheimer ja funciona a ple rendiment

Amb l'objectiu de dissenyar un espai específic per a malalts d'alzheimer, fa poc més d'un any es començava a construir un nou centre a la ciutat de Reus. Ara aquest espai ja és una realitat gràcies a la Fundación Rosa María Vivar.

El centre està pensat acord amb aquesta malaltia i ple de detalls que faciliten el dia a dia de les persones que la pateixen.

Un centre pioner a Catalunya

El centre basa els seus tractaments en mètodes no farmacològics és a dir que combinen les teràpies cognitives, emocionals i físiques. D'aquesta manera els usuaris realitzen activitats de tota mena depenen del grau de malaltia en el que es troben com per exemple orientació de la realitat, teràpia amb gossos, tallers de cuina o exercici físic amb fisioterapeuta.

imatge del nou centre Alzheimer de Reus

El centre disposa de dues unitats. Una per als malalts d'Alzheimer en diferents fases i una altra anomenada Unitat de la memòria, destinada a persones que no pateixen aquesta malaltia però que per motius diversos, tenen pèrdues de memòria. Per altra banda, com que l'estimulació cognitiva ajuda a prevenir qualsevol problema d'aquest tipus, el centre també organitza tallers per a persones sanes com a mètode de prevenció.

La Generalitat de Catalunya ha destinat una partida pressupostària al nou centre reusenc perquè pugui disposar de places subvencionades i oferir els seus serveis a tothom que ho necessiti.

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades