Back to top

Nou conveni de l'Ajuntament de Reus amb Protecció Civil

El contracte ha estat signat aquest dimecres, 11 de març, i tindrà 4 anys de vigència
noticies

l’Ajuntament de Reus i l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Reus han signat aquest dimecres, 11 de març un nou conveni de col·laboració el procés de transformació i professionalització que ha portat a terme l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil en els darrers anys, i que l’ha convertit en un col·laborador necessari de la Guàrdia Urbana en tasques de suport de protecció civil.

El conveni, signat per la regidora de Seguretat, Convivència i Civisme, Dolors Vázquez, i el president de l’associació, Francisco Carmona, amplia la vigència dels acords a quatre anys deixa constància del rigor i seriositat de l’associació de voluntaris en les seves actuacions.

L’entitat ha demostrat en els darrers anys una voluntat de formació continuada i de millora del servei que presta, que s’ha traduït en un procés de transformació, professionalització.

Preparada per actuar en accidents, incendis i simulacres

El document regula la col·laboració dels voluntaris com un recurs de la ciutat en el desenvolupament de les funcions de protecció civil, en comunicació, coneixement i coordinació de la Guàrdia Urbana i del Serveis d’Emergències i Protecció Civil de l’Ajuntament.

L’associació de voluntaris està preparada per actuar en casos de grans esdeveniments, accidents, incendis i simulacres, i té un paper reservat en els plans d’emergència municipals.

El nou conveni signat entre l’Ajuntament i l’entitat regula la col·laboració en les activitats següents:

  • Dispositius preventius d’informació, assistència i recolzament, als cossos de seguretat, amb actuacions preventives en esdeveniments amb elevada concentració de persones que impliquin la realització d'activitats de risc.
  • Col·laboració en situacions d’emergència, preemergència o alerta, mitjançant la realització de retens de guàrdia, recolzament logístic, etc., sempre d’acord als plans d’emergència.
  • Col·laboració en actuacions de possibles emergències; redacció, revisió i actualització dels plans d’actuació municipals dels PEMS, així com simulacres dels mateixos.
  • Col·laboració en tasques de divulgació i informació a la població en matèries de protecció civil.
  • Comunicació de fets o circumstàncies que puguin suposar un risc per a les persones, els béns o el medi ambient.
  • Col·laboració en situacions d’emergències fora de Reus, amb la necessària autorització de l’Ajuntament.

Al seu torn, l’Ajuntament es compromet a coordinar les accions dels voluntaris de protecció civil; a donar suport operatiu en les accions i requeriments de l’entitat en el desenvolupament de les accions que porti a terme; i a organitzar programes i cursos anuals de formació i pràctiques per als membres de l’entitat.

Suport als cossos de seguretat

La col·laboració municipal es concreta també amb una subvenció vinculada als serveis de suport als cossos de seguretat, i als actes festius, culturals i esportius, així com al finançament dels uniformes dels voluntaris i, entre altres conceptes, al manteniment de la xarxa de comunicacions.

El conveni també regula la cessió d’ús d’un immoble situat al carrer de Sant Carles i Sant Josep com a seu social de l’entitat; la cessió per a esdeveniments puntuals d’un vehicle del servei municipal d’Emergències i Protecció Civil; i la cessió, entre altres, d’infraestructura de comunicacions de la Guàrdia Urbana.

Paraules clau:

Notícies relacionades