Back to top

Un nou curs escolar que es presenta "caòtic"

L'últim any va estar protagonitzat per l’estira-i-arronsa entre el professorat i el Departament d’Educació i per les nombroses concentracions i aturades.

El curs escolar arrenca el proper dilluns 5 de setembre per als nens i nenes que estudiaran cursos d’Infantil i Primària, mentre que l’alumnat d’ESO i Batxillerat ho faran el dimecres dia 7. El mateix dimecres hi ha convocada una nova vaga per part dels sindicats, que vindrà acompanyada d’altres mobilitzacions durant tot el mes de setembre i d’una vaga el dia 28. Tot plegat, després d’un passat curs escolar protagonitzat per múltiples concentracions durant els mesos de març, maig i juny.

Durant els passats mesos es van denunciar aspectes com ara el nou calendari escolar, es va demanar la dimissió del conseller Cambray i es va exigir la reducció d’una hora lectiva.

La representant sindical, Roser Merlos, delegada d’Educació Pública de CCOO a la demarcació de Tarragona, explica que porten anys de retallades i el que demanen és una reversió d’aquestes, que s’inverteixi en Educació el que determina la llei i un diàleg constant amb el Departament i el conseller Cambray per tal d’implementar mesures dins un marc de consens.

Caos a la tornada a l'escola

Des de CCOO detallen que l’inici de curs serà un inici de curs "caòtic" per qüestions com ara el nomenaments d’última hora, les grans ràtios per determinar i la contractació de monitors per cobrir les hores que estaran obertes les escoles per oferir el servei de guarda, extres a les hores lectives dels docents. Per tant, es presenta un setembre, i tot un curs escolar, en què les queixes i denúncies del professorat estaran a l’ordre del dia.

Entrevista a Laura Ferré, portaveu del sindicat USTEC-STEs a Tarragona

<

Paraules clau:

Notícies relacionades