Back to top

Nou entrebanc jurídic amb el contracte de la brossa de Reus

Fomento de Construcciones y Contratas, empresa que ha explotat el servei a la ciutat durant més de 50 anys, ha tornat a portar als jutjats l'adjudicació a Valoriza-Romero Polo.

Nou gir de guió en l'adjudicació del contracte de la brossa de Reus. Fomento de Construcciones y Contratas, empresa que ha explotat el servei a la ciutat durant més de 50 anys, ha tornat a portar als jutjats l'adjudicació a Valoriza-Romero Polo. Ara, ha presentat un recurs contenciós administratiu contra la sentència del Tribunal Català de Contractes del Sector Públic que, precisament, donava la raó al consistori reusenc en l'adjudicació del servei a Valoriza.

En aquest contenciós, FCC demana mesures cautelars, el que podria aturar, de nou, el canvi d'empresa concessionària. De fet, des del primer recurs, Fomento ha continuat donant servei en una pròrroga forçosa que ja fa anys que s'allarga. Durant el plenari celebrat aquest divendres el consistori ha decidit comparèixer davant aquesta demanda i oposar-se a aquestes mesures cautelars, per evitar que es torni a aturar el canvi d'empresa, que es preveia enllestir abans de final d'any.

Un posicionament que s'ha aprovat amb els vots favorables dels partits del govern del Pellicer i el PSC. Ciutadans, CUP i el regidor no adscrit Raúl Meléndez s'han abstingut, criticant l'actuació del govern en el procés d'adjudicació del nou contracte de la brossa.

10 milions d'euros anuals

Durant tot el procés d'adjudicació del nou contracte, els treballadors de la brossa van carregar en diverses ocasions contra el plec de condicions: asseguren que, a la llarga, les condicions d'aquest contracte els perjudicaran. Creuen que la proposta econòmica de Valoriza era massa ajustada per a oferir un servei de qualitat durant la concessió. Cal recordar que és el contracte més gran que ofereix l'Ajuntament de Reus, amb un pressupost de més de 10 milions d'euros anuals.

Paraules clau:

Notícies relacionades