Back to top

Nou episodi de la picabaralla entre els veïns de la Mineta i l'Ajuntament de Reus

L'associació de veïns assegura que la Fiscalia ha obert una investigació per la llicència a una empresa de paqueteria i acusa el govern d'afavorir empresaris de la ciutat. L'Ajuntament assegura que el ministeri fiscal només ha sol·licitat informació.

En un comunicat, l'associació de veïns del barri de la Mineta de Reus assegura la Fiscalia de Reus ha obert una investigació per esclarir si la llicència atorgada a una empresa de paqueteria ubicada a la zona nord ha comptat amb algun tipus d'irregularitat o no. Un extrem que des de l'Ajuntament neguen rotundament per bé que admeten que sí que s'ha sol·licitat informació. 

Tot plegat en el marc d'un nou episodi per la picabaralla al voltant d'aquesta empresa i les llicències que se li van donar ara fa tres anys. Segons els veïns, el consistori va donar una llicència industrial a l'empresa APSA Global Expres, franquícia de NACEX, en una zona residencial i de cases unifamiliars. Concretament a la zona del carrer Cervantes. Els veïns sempre han defensat que l'empresa no compleix amb les normes urbanístiques, de circulació i d'ordenances fiscals, mentre que el govern sempre ha defensat que la llicència "s'ha fet segons la normativa vigent i seguint el procediment establert". 

El cas, però, va més enllà. Els veïns van portar el cas a la Fiscalia perquè van veure moviments estranys en com evolucionava tot plegat. Diuen que el gual industrial que l'Ajuntament va concedir a l'empresa és extraordinàriament gran i que s'ha desplaçat una zona de càrrega i descàrrega per afavorir l'activitat de la companyia. Afirmen que també hi ha vehicles que ocupen continuadament els accessos a l'empresa i també la zona de càrrega i descàrrega. 

Des de 2019

Els veïns, que més enllà de portar el cas a la Fiscalia també van presentar un contenciós administratiu, recorden que tot plegat arrenca abans de les passades eleccions municipals, quan l'alcalde i el secretari general de l'Ajuntament van emetre un certificat, a petició de l'empresa interessada a posar en marxa una seu logística, en el qual els informava que no era possible l'autorització de la llicència perquè no permetia la regulació urbanística. Sempre segons la versió dels veïns, l'assumpte vira radicalment després dels comicis quan es modifica el criteri i es dóna els permisos pertinents. L'associació va presentar un contenciós contra l'Ajuntament i l'empresa i ara aquest contenciós, obert als jutjats de Tarragona, es troba en fase d'al·legacions. Segons els veïns, la Fiscalia de Reus hauria requerit una declaració del president de l'entitat

L'Ajuntament, de la seva banda, admet que la Fiscalia ha sol·licitat informació al respecte, però neguen que s'hagi obert cap investigació. A més, afegeixen que no volen entrar en una discussió pública amb els promotors del contenciós. 

Paraules clau:

Notícies relacionades