Back to top

Nou èxit del Va Bola!

SÍLVIA SAGALÀ ROCA

Ahir era Tots Sants, un data què a la nostra ciutat va lligada amb una tradició genuïnament reusenca: la rifa de panellets i confitura. Es va començar a celebrar al segle XIX i des d’aleshores s’ha repetit pràcticament cada any. Es tracta d’una tradició que ha anat passant de pares a fills i que actualment mantenen vives tres entitats de la ciutat. Des de l’any passat Canal Reus tv es va proposar que, a més, fos una iniciativa solidària. Per això part dels beneficis que han recollit les entitats aniran destinats al Banc d’Aliments.

Aquest era l’ambient que es respirava ahir al migdia a l’Orfeó Reusenc. Desenes de ciutadans s’apilaven darrera del mostrador per triar el seu número i esperar si el crit de va bola els portava sort. És la rifa de panellets i confitura, una tradició que té origen al segle XIX i que actualment només es conserva a la ciutat de Reus gràcies a l’empenta de tres entitats: L’Orfeó, la Germandat de Sant Isidre i Santa Llúcia i el Bou de Reus. El més curiós és que malgrat han passat els anys, l’aposta continua sent oral, tot i així ningú fa mai trampes.

La majoria dels que cada any fan aquesta ruta ho fan per tradició familiar, n’hi ha però que han conegut la iniciativa després que entitats com El Bou la recuperessin ara fa 5 anys.

Des de l’any passat Canal Reus tv treballa perquè aquesta sigui una tradició solidària. Per això gràcies a un acord amb les entitats organitzadores, part els beneficis que han obtingut durant la jornada es destinaran al Banc d’Aliments.

 

Recupera el programa especial Va Bola!