Back to top

Nou paquet d'ajudes per a persones en ERTO i fixes discontínues

El termini s'obre el 5 de juliol i finalitza el 15 de juliol. Les persones beneficiàries rebran un pagament únic de 600 o 700 euros

El Departament d’Empresa i Treball obre aquest dilluns. 5 de juliol, el termini per acollir-se al nou paquet d’ajudes per a persones treballadores en ERTO i fixes discontínues beneficiàries de la prestació extraordinària. Les persones beneficiàries, entre 80.000 i 100.000 segons càlculs del Departament, rebran un pagament únic de 600 o 700 euros.

L’objectiu d’aquest ajut és complementar la pèrdua de poder adquisitiu de les persones amb menys ingressos afectades per un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació a conseqüència de la suspensió total o parcial dels seus contractes de treball derivat de les mesures per pal·liar la Covid-19. En el cas de les persones amb un contracte fix discontinu l’ajut serveix per alleugerir un col·lectiu també molt afectat per la crisi, ja que, habitualment, es dediquen a activitats estacionals en el sector serveis.

Als ajuts hi podran optar les persones residents a Catalunya que hagin estat afectades per un ERTO entre l’1 de gener i el 31 de maig d’enguany o bé que siguin beneficiàries de la prestació extraordinària com a fixes discontínues que durant el mes de maig de 2021 hagin estat en aquesta situació, com a mínim un dia.

L’ordre d’inscripció no determinarà la preferència en l’atorgament

En funció del temps de permanència, la quantitat serà de 600 euros fins a 90 dies, i de 700 euros si són més. Caldrà també trobar-se al corrent en el compliment de les obligacions tributàries o de la Seguretat Social.

Per accedir als ajuts només caldrà inscriure’s al registre habilitat al web del SOC fins al 15 de juliol. Aquest tràmit, que requereix signatura electrònica, actuarà com a sol·licitud i, per tant, no caldrà fer-ne cap altre. L’ordre d’inscripció no determinarà la preferència en l’atorgament de l’ajut. L’ajut oscil·larà entre 600 i 700 euros en funció de si s’ha estat més o menys de 90 dies en ERTO.

Demana l'ajut aquí

El pressupost total d’aquest fons extraordinari per a persones en ERTO i contractes fixes discontinus és de 60 milions d’euros.

Paraules clau:

Notícies relacionades