Back to top

Nou protocol davant les violències sexuals en l'oci al Baix Camp

Aquest document té l'objectiu de reduir-les i promoure espais lliures de sexisme. És farà amb conscienciació, formació, instal·lació de punts violetes i realitzant estudis dels punts menys segurs als municipis.

Són constants les notícies sobre les agressions a dones i col·lectius LGTBIQ+, i amb la pandèmia aquestes han augmentat. Ara, amb la reobertura de l'oci nocturn i la tornada a la normalitat, el Consell Comarcal del Baix Camp ha presentat un protocol d'actuació davant les violències sexuals en espais d'oci. 

Un protocol que ha nascut amb la voluntat d'unificar i coordinar als municipis de la comarca amb una eina que permeti sensibilitzar, prevenir i actuar davant les violències sexuals en llocs d'oci. De fet, segons les últimes dades, un 97% de les dones han manifestat patir algun tipus de violència sexual en espais d'oci nocturn.

Accions previstes

Les accions que es duran a terme són la instal·lació de Punts Violeta en festes majors, amb campanyes de sensibilització, amb la formació dels principals agents que intervenen davant els casos i fent un estudi dels punts menys segurs per a les dones, com falta d'il·luminació o solitaris o abandonats.

Paraules clau:

Notícies relacionades