Back to top

Nou protocol per ventilar les aules en plena onada de fred

Davant l'augment del fred, Educació ha donat unes noves indicacions per equilibrar el confort tèrmic amb la ventilació necessària.

La ventilació a les aules és imprescindible malgrat les baixes temperatures registrades durant aquests últims dies. Per això, el Departament d'Educació de la Generalitat ha actualitzat el protocol de ventilació a les escoles perquè aquestes puguin mantenir un cert confort tèrmic. Segons aquest document, cal escalfar les aules amb les finestres tancades abans de l’arribada d’alumnes, com a mínim una hora. Al final de la jornada cal obrir totes les finestres i les portes de les aules com a mínim 30 minuts. A més, mentre s'està fent classe, cal mantenir les portes i les finestres obertes un mínim de 20 centímetres, entre 10 i 15 minuts cada hora lectiva.

170.000 proves d'automostra

Unes noves indicacions per part del govern català que coincideixen amb l'inici del cribratge massiu que des d'aquest dilluns s'està fent al personal docent i no docent dels diferents centres escolars. Se'n faran 170.000 a través de kits d'automostra. Per fer-ho correctament, el personal ha rebut un vídeo explicatiu per part de la Generalitat on s'explica tots els passos que han de seguir per fer-se la prova.

 

Bones valoracions del primer trimestre

El professorat veu amb bons ulls el cribratge massiu. De fet, comencen aquest segon trimestre amb més tranquil•litat després dels bons resultats aconseguits durant els primers tres mesos de curs. Pocs grups confinats i els positius aïllats mai han fet positius a la resta d'alumnes gràcies, segons diuen, a les mesures de seguretat adoptades pels centres.

Paraules clau:

Notícies relacionades