Back to top

Nou tram de carril bici a l’Hospitalet de l’Infant

El nou tram tindrà un pressupost d’execució de gairebé 97.000 euros i un termini d’execució de dos mesos.

L’Hospitalet de l’Infant disposarà enguany d’un nou tram de carril bici. El passat 5 d’abril, la Junta de Govern Local de l’Ajuntament va aprovar inicialment el projecte de carril bici a la zona de Corralets i actualment està sotmès a informació pública.

Fins al 31 de maig inclòs, es poden presentar al·legacions al projecte signat per l’enginyer de camins, canals i ports Jordi Sorkau (Volums-Enginyeria SLP), que, segons es preveu, tindrà un pressupost d’execució de gairebé 97.000 euros i un termini d’execució de dos mesos. Les instàncies es poden tramitar de manera telemàtica, a través de la Seu electrònica  de l’Ajuntament; o presencialment, a les oficines municipals d’atenció ciutadana (OMAC).

L’objectiu d’aquest projecte és connectar l’actual carril per a bicicletes que puja per la banda de ponent de la carretera de Móra (l’antiga carretera C-44) amb la zona urbana de Corralets, per enllaçar-lo amb el carrer Antoni Tàpies, fins a la parcel·la d’equipaments que hi ha en aquest barri, on el consistori està instal·lant una nova pista poliesportiva.

Per creuar de vorera a la carretera de Móra i fer servir el nou tram de carril bici, caldrà utilitzar el pas de vianants sobre-elevat que hi ha davant la parcel·la d’equipament públic municipal on es construirà la futura comissaria de la Policia Local.

El nou tram de carril bici tindrà uns 600 metres de longitud i doble sentit de circulació. Per habilitar-lo, estan previstes les actuacions següents:

  • Senyalització amb pintura del carril bici sobre la vorera/calçada existent al llarg de la carretera de Móra, sense canvi de paviment.
  • Ampliació de vorera per a la formació del carril bici a tota la zona situada a l’entorn de la rotonda d’entroncament entre la carretera, el carrer Gregal i el carrer Antoni Tàpies, amb enderroc de paviment així com reordenació de carrers i cruïlles: enderrocs, nova pavimentació i senyalització.
  • Formació de carril bici amb paviment de formigó acolorit pel mig de la zona enjardinada situada al llarg del carrer Antoni Tàpies, per la banda de ponent: excavació i compactació, nova pavimentació amb formigó i senyalització.

Tant el material utilitzat com els acabats i la senyalització horitzontal previstos tindran les mateixes característiques que les de la resta de trams de la xarxa de carril bici existent a l’Hospitalet de l’Infant.

Amb aquesta nova ampliació de la xarxa de carril bici, l’Hospitalet de l’Infant comptarà ja amb gairebé 4,5 km de carril bici.  «La nostra voluntat és continuar fomentant l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport i de lleure i posar a l’abast de la ciutadania un entorn urbà més amable»,  ha afirmat l’alcalde, Alfons Garcia.

Paraules clau:

Notícies relacionades