Back to top

Nous itineraris guiats per l’entorn natural del Castell Monestir d’Escornalbou

Les vistes es posaran en marxa aquest estiu fins al proper mes de novembre, la iniciativa serveix per a poder descobrir aspectes i històries poc conegudes i interessants

Els dissabtes i diumenges a les 10h i a les 18h tenen lloc dues visites guiades a l’entorn del Castell Monestir d’Escornalbou. La primera de les propostes acosta al visitant a les corralines i l’espai carbonera, oberts i restaurats recentment. El segon itinerari transcorre pel Passeig dels Frares, que tot i que ja era visitable abans d’aquesta iniciativa, ara s’hi poden descobrir aspectes i històries poc conegudes i interessants.

Els municipis de l’antiga Baronia d’Escornalbou -l’Argentera, Colldejou, Duesaigües, Pradell de la Teixeta, Riudecanyes, la Torre de Fontaubella i Vilanova d’Escornalbou- s’han sumat a la iniciativa i han ofert les visites guiades als seus veïns, per tal que puguin redescobrir l’entorn del seu emblemàtic monument.

Les dues visites que es posen en marxa aquest estiu i fins el proper mes de novembre tenen una durada de dues hores, són obertes al públic en general i s’inicien cada dissabte i diumenge a les 10h i a les 18h des de l’aparcament del Castell Monestir, en el punt d’inici del camí de l’Hort dels Frares.

Inscripcions

Cal inscriure’s prèviament per telèfon 675 834 996 o per correu electrònic visites@escornalbou.cat. Es recomana portar calçat còmode o de muntanya, gorra i aigua.

Castell Monestir d’Escornalbou

Actuacions transformadores 

Les noves visites, organitzades des de la Unitat de Medi Ambient, Salut Pública, Enginyeria Municipal i Territori de la Diputació de Tarragona, s’emmarquen en el projecte Operació Baronia d’Escornalbou. Aquest projecte és la primera de les 3 fases d’intervencions que des de la Diputació i la Generalitat de Catalunya s’estan duent a terme per tal de dignificar el monument i el seu entorn natural.

L’Operació Baronia d’Escornalbou, cofinançada pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) 2014-2020, objectiu d'inversió en creixement i ocupació, eix 6, amb un ajut de 613.908,48 euros d’una inversió total prevista d’1.484.137,66 euros, està arribant a les seves acaballes. Ha permès l’abastament d’aigua potable des de l’Argentera, el sanejament de les aigües i conducció dels serveis, la recuperació del conjunt de petites edificacions de masoveria d’usos agrícoles i ramaders , la restauració del mur del Camí dels Frares i la font del sarraí i la millora dels camins i senders dels set municipis de l’antiga baronia.

La segona fase d’actuacions, ja en marxa, se centra la restauració del Castell Monestir d’Escornalbou per a usos culturals i compta amb el finançament del Ministerio de Transportes, Movilidad y Agenda Urbana, dins el programa 1,5% Cultural. La tercera i darrera fase d’actuacions inclou la museografia i els serveis turístics complementaris, que està previst que finalitzin a meitat del 2023.

Paraules clau:

Notícies relacionades