Back to top

Nous plans per fomentar l'ocupació per frenar el despoblament a la demarcació

Aquests proporcionaran feina a 50 persones i suposaran una inversió de 680.000 euros.

Amb la voluntat de fomentar l'ocupació per frenar el despoblament, la Diputació de Tarragona i els 10 consells comarcals de la demarcació han tirat endavant un nou acord per millorar entorns naturals i urbans. Es tracta dels Plans d'Ocupació Comarcals que proporcionaran feina durant 6 mesos a un total de 50 persones, 5 persones de cada comarca. En total s'han destinat 680.000 euros i enguany, com a novetat es prioritzaran les actuacions en els municipis més petits, els de menys de 5.000 habitants.

La presidenta de la Diputació, Noemi Llauradó, s'ha referit a les polítiques d'ocupació "com la millor política social" i ha destacat "la importància d'incidir en polítiques encaminades a crear ocupació als nostres municipis".

Foment de l'emprenedoria a l'entorn rural

Aquestes persones realitzaran, entre d'altres, tasques de neteja de camins, millores de mobiliari urbà o reparació de senyals. Paral·lelament, i també per millorar la problemàtica del despoblament al territori, s'ha impulsat un programa específic per fomentar l'emprenedoria a l'entorn rural. Aquest va dirigit als joves, perquè aprenguin a desenvolupar projectes i idees de negoci.

Paraules clau:

Notícies relacionades