Back to top

Nous represaliats per les protestes del 2020 a Vedat del Pany

En el marc de la Festa del Territori, celebrada a la plaça de la Llibertat de Reus, s'ha fet públic l'inici d'un nou procediment penal contra deu activistes mediambientals, per les protestes del 2020 a la zona on es vol construir la central eòlica de Vedat del Pany.

Els representants de l'empresa promotora del projecte, Esbrurg SL, denuncien els activistes per delictes de danys, coaccions i amenaces arran de les protestes del 2020 a Vedat del Pany, entre Riudecols i Duesaigües. Des del Grup d'Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans (GEPEC) declaren que les accions reivindicatives van ser pacífiques i es van produir "per denunciar la construcció d'una central eòlica que era il·legal i que podia provocar danys considerables sobre l'espai natural, la fauna i l'entorn". A hores d'ara, les obres de la central estan aturades, un fet que des de GEPEC creuen que els dona la raó sobre el caràcter il·legal de la construcció.
 
Aquesta nova imputació se suma a la que ja tenen per la defensa del Riu Siurana. Ara, volen demostrar la innocència d'uns imputats que, segons diuen, no s'ha verificat que fossin al lloc dels fets. I és que l'acusació s'hauria produït a partir de les matrícules dels vehicles aparcats a la zona de les protestes.

I, ara, què?

Perquè la central eòlica continuï endavant, l'empresa hauria de demostrar que no hi ha impacte sobre el patrimoni, el paisatge i la natura. Des de la formació mediambiental asseguren que no permetran que aquesta es construeixi, i que, a més, demanaran responsabilitats per la degradació ocasionada en l'espai, a causa de la primera fase de les obres.

Paraules clau:

Notícies relacionades