Back to top

Nova encartellada per demanar l'alliberament dels presos polítics

Reus no ha estat excepció a participar en l'encartellada convocada aquest diumenge per les entitats sobiranistes arreu del país per demanar l'alliberament dels presidents de l'ANC i Òmnium i dels membres del govern cessats. Parets, vidres i cabines telefòniques han estat alguns dels indrets escollits pels assistents per fer sentir les seves reivindicacions.
Encartellada Reus

Com moltes altres ciutats d'arreu del país, Reus també s'ha sumat a la nova encartellada convocada per l'ANC, Òmnium i el Comitè de Defensa de la República per demanar l'alliberament dels presos: els Jordis, els vuit consellers i el vicepresident de la Generalitat Oriol Junqueras. Amb cinta adhesiva i cartells a la mà i alguns llaços grocs, al voltant d'un centenar de persones s'ha concentrat a la plaça del Prim per començar a empaperar.

Des de la plaça del Prim, els assistents han baixat per la raval de Jesús per encartellar els carrers del centre de la ciutat. Enmig d'un ple debat entre les formacions polítiques sobre com han de presentar-se a les eleccions del 21 de desembre, des de l'ANC aposten per una llista que aglutini el màxim nombre de partits sobiranistes. "Nosaltres al principi parlàvem d'una sola llista que agrupés totes les organitzacions a favor de la República. Ara aquesta idea s'ha convertit en una llista unitària, en la qual ens agradaria que entressin tots els independentistes i encara una mica més enllà", explica en referència a En Comú i Podem el president de l'ANC de Reus Jaume Ollé.

En la mateixa línia s'han expressat molts dels assistents, tot i que alguns temen que això provoqui l'allunyament d'alguns sectors d'esquerres. Però ja sigui en llista unitària o llistes separades, uns i altres criden a anar a votar massivament per, tal com diuen, derrotar l'Estat a les urnes.