Back to top

Nova etapa pel Molí de Dalt de Mas de Forès d’Alcover

El MiMo, que és el nom amb què s'ha batejat l'espai, ha comptat amb mig milió d'euros per a la seva renovació i adaptació com a centre d'interpretació de la vall.

Després d'una restauració arquitectònica, l'edifici històric del Molí de Dalt de Mas de Forès d’Alcover s'ha recuperat del seu estat de runa i ha guanyat una nova funcionalitat. L'estructura externa del molí s'ha pogut conservar gairebé de manera íntegra, però la teulada s'ha hagut de renovar per complet. A més, el pis superior ha quedat convertit en un espai que s'obre al públic per reflexionar sobre els valors de la vall i l'equilibri de l'ecosistema a què pertany.

El MiMo, nom amb què s'ha batejat aquest antic assecador de paper, d'acord amb el seu nom original, el Mirador del Molí, ha de permetre fer una mirada a la vall en profunditat. Des d'aquest es pot visualitzar la vall a vista d'ocell a partir d'un recorregut que parteix del mateix poble d'Alcover, per acabar a Mont-ral i als Motllats, al capdamunt on neix el riu Glorieta.

MiMo Alcover

Un pressupost de mig milió d'euros

La reestructuració arquitectònica i la museïtzació i adaptació de l'espai com a centre d'interpretació han comptat amb un pressupost de mig milió d'euros. Ara, s'espera que la totalitat dels visitants de la vall siguin visitants també del centre d'interpretació. Un desig que es facilitarà afegint la visita en el preu del tiquet de l'aparcament.

Paraules clau:

Notícies relacionades