Back to top

Nova fuita de diòxid de carboni a la nuclear d'Ascó

La planta atòmica ha tornat a registrar un incident, aquest cop sense ferits, aquest passat sis de febrer, segons ha explicat Catalunya Ràdio. El 2021 n'hi va haver un de similar que va acabar amb una víctima mortal

Aquest passat dilluns, la central nuclear d'Ascó hauria registrat un nou accident. Es tracta d'una fuita de diòxid de carboni en el sistema antiincendis de la planta. La fuita és molt similar a la que el 2021 va provocar la mort d'un bomber dels equips de treball de la central i va deixar, també, tres persones ferides. En aquest cas, la fuita no ha provocat ferits. 

Segons ha explicat Catalunya Ràdio, el que sí que ha provocat aquest nou incident és malestar entre els bombers de la central nuclear, perquè segons expliquen a aquest mitjà, s'han tornat a posar sobre la taula les carències en la gestió del sistema contra incendis. 

L'incident es va produir aquest passat sis de febrer, amb la central funcionant a ple rendiment i el reactor a plena potència. Segons Catalunya Ràdio, la direcció d'ANAV, l'Associació Nuclear Ascó-Vandellós, reconeix l'incident i diu que s'està investigant.

Paraules clau:

Notícies relacionades