Back to top

Nova programació de tardor per les Biblioteques Municipals de Reus

La nova programació té com a principal novetat la realització d’un club per a joves, batejat com a «Paraules violetes», conduït per la jove Laia Pérez i la creació de nous clubs en format cent per cent digital.

Les Biblioteques municipals de Reus engeguen la temporada de tardor sota el lema "Llegeix, gaudeix", que pretén incentivar la lectura des de ben joves. La situació de pandèmia actual ha portat a buscar elements de suport digital que permetin donar continuïtat a les trobades. 

Així i tot, també s’han generat noves iniciatives totalment digitals per a la lectura de clàssics universals i de viatges. La voluntat és poder continuar amb totes les activitats, de manera segura, de fet, el regidor de Cultura de l'Ajuntament de reus, Daniel Recasens, ha assegurat que "treballem per poder mantenir la cultura readaptant les activitats i intentant assegurar el servei que presta la biblioteca".

Cartell programació Biblioteques Municipals

Els clubs de lectura són el pal de paller de la programació estable, ja que són una activitat que ha anat creixent al llarg dels anys i ampliant la seva temàtica, de tal manera que ara mateix hi ha una oferta de 17 clubs per a 3 tipus de lectors: per a lectors que comencen, per a lectores que volen aprofundir, i finalment, per a persones que volen experimentar. Cada club té la seva moderadora, que en la majoria de casos és personal propi de la biblioteca o col•laboradors especialitzats en diferents gèneres

La nova programació també intenta oferir activitats per alguns dels serveis que la pandèmia priva d’utilitzar com és l’espai dels i el de la premsa, que caldrà reprendre més endavant. Finalment aquest curs hi ha un parell de propostes innovadores adreçades als joves i conduïda per joves: «Paraules violetes» i «Viu un llibre» del Servei de Biblioteques de la Generalitat.
 

Paraules clau:

Notícies relacionades