Back to top

Nova proposta per a les torres del Pinar

MATÍAS SALDUMBERE - IRENE NAVARRETE

Els veïns del Pinar porten anys lluitant per acabar amb les torres d'alta tensió que tenen al mig de la urbanització. Ara, la Generalitat proposa el trasllat de la línia. El motiu principal d'aquest nou projecte és l'elevat cost que en suposa el soterrament. Els veïns de la zona no els satisfà la nova proposta. 

Energia, Mines i Seguretat Industrial de la Generalitat proposa el trasllat de la línea d'alta tensió que travessa la urbanització del Pinar. Aquesta solució arriba desprès d'una reunió amb representants de la Federació d'associacions de Veïns de Reus i la regidoria d'Urbanisme de l'Ajuntament. Per tant la proposta del soterrament de la línea d’alta tensió queda descartada. Els veïns es mostren confusos davant de la nova proposta.

A més, Endesa va manifestar fa unes setmanes que un altre dels motius pels quals no apostava  pel soterrament del transformador era que es complia amb la normativa i legalitat vigent. Els veïns volen que d'una forma o d'altre les torres marxin del Pinar.

L'objectiu de l'associació de veïns és que  s'arribi a un acord el més aviat possible entre Generalitat, l'Ajuntament i Endesa, per tal de posar fi a aquesta històrica polèmica.