Back to top

Nova temporada als Centres Cívics de Reus, amb un reforç de la gratuïtat

De l’octubre a febrer de 2023, s’han programat 160 propostes als centres cívics de la ciutat, de les quals 38 són totalment gratuïtes

Aquest matí s'ha presentat la nova programació de tardor-hivern de la Xarxa de Centres Cívics des del Centre Cívic Mas Abelló. Pel nou quadrimestre, des de l’octubre a febrer de 2023, s’han programat 160 propostes als centres cívics de la ciutat, de les quals 38 són totalment gratuïtes.

Com a novetat en la programació, els tallers amb continuïtat al llarg de tot el quadrimestre s’han classificat segons els següents eixos temàtics per tal de facilitar la cerca de les activitats desitjades i donar resposta a múltiples interessos i àmbits d’interès de la ciutadania:

 • Per expressar-se per a les activitats d’arts plàstiques i escèniques
 • Per cuidar-me per a les activitats físiques, esportives i balls
 • Per comunicar-me on hi ha les activitats de fotografia, idiomes i informàtica
 • Per cuinar amb les diferents activitats de gastronomia

La programació d’activitats gratuïtes es consolida amb una major oferta que s’ha agrupat en quatre eixos:

 • En família: activitats en família, on els pares, mares o avis poden venir a realitzar l’activitat programada conjuntament. Les propostes d’aquest eix s’han fet extensives als centres cívics Mestral, Carme i Llevant. En les edicions anteriors s'anaven realitzant als Mas Abelló i Ponent.
 • Ens movem: amb sortides per conèixer l'entorn més proper de la nostra ciutat promovent la salut i el benestar.
 • Parlem de: xerrades de temàtiques diverses com a espais de difusió cultural i de coneixement.
 • Espai gastronòmic: tallers de cuina

Consulta la programació de tardor-hivern dels centres cívics de Reus

Novetats

Dins de les novetats plantejades per la nova programació, cal remarcar les activitats que conjuguen la gastronomia amb l’aprenentatge d’idiomes com la «Gastronomia en italià» al Mestral, o el «Curs d’alemany en receptes de cuina» al Llevant.

Quant a les arts gràfiques, plàstiques i escèniques, al Mas Abelló s’incorpora una iniciació a l’ukelele; macramé i estampació tèxtil Bàtik.

Al Centre Cívic Llevant es farà com a una novetat una iniciació al retrat.

centres civics

Al Mestral s’inicia un nou cicle de l’activitat «Històries viscudes al voltant d'una espelma», que fomenta l’intercanvi d’experiències viscudes pels assistents, ja siguin positives o negatives, des d’un punt de vista de l’acompanyament i l’aprenentatge mutu.

Al Migjorn tindrà continuïtat l’activitat com “Escriu el teu llibre i auto-publica”, que la passada edició va obtenir un gran èxit i es van arribar a publicar dos llibres.

Al Carme, cal destacar l’aposta per un nou curs de disseny d’interior i nous tallers de cuina.

I finalment, al Centre Cívic Ponent s’incorpora una nova activitat que vincula l’afició a l’astronomia amb la fotografia anomenada l’"Astrofotografia. Sempre la mirada al cel!".

Inscripcions

El termini de preinscripció a les activitats estarà obert a partir del 12 de setembre de 2022. Les matrícules estaran obertes mentre hi hagi places disponibles. Es faran preferentment per internet (inscripcions.reus.cat) o presencialment a les consergeries dels centres cívics, de 9.00 a 13.00 h i de 16.00 a 20.00 h, en el cas que no siguin possibles les altres vies.

S’aplicaran descomptes del 15% als següents col·lectius (fins ara només tenien descompte els majors de 65 anys):

 • Majors de 65 anys
 • Joves fins a 30 anys
 • Titulars del carnet de família nombrosa, monoparental
 • Persones en situació d’atur laboral
 • Persones amb discapacitat legalment reconeguda a partir del 33%

Paraules clau:

Notícies relacionades