Back to top

Nova trobada entre PSC i ERC per configurar govern a Reus

El PSC dona per fet que Sandra Guaita serà alcaldessa sense que hi hagi possibilitat que Esquerra aconsegueixi una majoria alternativa per tombar la seva investidura. Fins i a tal punt en són conscients els republicans que han intensificat les negociacions amb els socialistes per formar part del govern del PSC i ARA Reus.

Després de deu dies de trobades i reunions, els pactes a Reus continuen treballant-se a múltiples bandes. El PSC dona per fet que Sandra Guaita serà alcaldessa sense que hi hagi possibilitat que Esquerra obtingui una majoria alternativa per tombar la seva investidura. Fins a tal punt en són conscients els republicans que han intensificat les negociacions amb els socialistes per formar part del govern del PSC i ARA Reus.

Aquesta setmana les reunions per conformar govern a la ciutat de Reus han d'arribar al seu zenit. Sandra Guaita vol ser investida el 17 de juny amb una majoria àmplia, que sumi 15 regidors. Després d'haver-se signat el pacte amb ARA Reus, sobre la taula queden dues possibilitats: o bé Junts, o bé Esquerra. Els regidors dels socialistes i els de Daniel Rubio en sumen 10, i en calen 14 per aconseguir la majoria. Afegir Junts o Esquerra a l'equació permetria superar-la.

Nova aproximació

Aquest dimecres s'han reunit Esquerra i PSC. Els republicans, després d'haver analitzat els resultats del 28 de maig, i haver pràcticament descartat una majoria alternativa, que implicaria comptar amb els vots de Junts, la CUP i el PP per evitar l'alcaldia Sandra Guaita, busquen ara formar govern amb els socialistes. De fet, Noemí Llauradó ha mantingut sempre les dues portes obertes. En la reunió d'aquest dimecres no s'ha arribat a cap acord i s'han emplaçat una nova trobada a finals d'aquesta mateixa setmana o inicis de la vinent. Els socialistes també mantenen converses amb Junts. Fonts republicanes, per la seva banda, asseguren que no hi ha novetats al respecte. 

Paraules clau:

Notícies relacionades