Back to top

Nova xifra de rècord: prop de 3.300 positius a Reus en només una setmana

L'índex de rebrot supera amb escreix els 6.200 punts i a les escoles ja hi ha 2.000 nens i nenes confinats a la ciutat.

Reus arrenca la setmana amb noves xifres de rècord pel que fa a la COVID. L'índex de rebrot a la ciutat s'enfila fins al 6.262. Mai s'havia arribat a aquesta dada i la previsió no és que decaigui en els pròxims dies. De fet, l'Rt, que sí que es va frenant de mica en mica, continua per sobre de l'1, pel que la pandèmia encara està en expansió. 

I és que a la ciutat, en només una setmana (del 14 al 20 de gener) s'han registrat prop de 3.300 casos positius confirmats per PCR o Test d'Antigen. Cal tenir en compte que, a Reus, mai s'havia arribat en tota la pandèmia al miler de casos en una setmana. El primer cop que això va passar va ser just abans de Nadal, i des d'aleshores mai ha deixat de créixer aquesta xifra. 

Aquest és un dels indicadors que demostren el grau de contagi de la variant Òmicron i que confirma l'efecte de les vacunes. I és que a l'Hospital Sant Joan, tot i aquestes xifres de positius, es manté el nombre d'ingressats al voltant d'una vintena.

En alguns dies de la setmana passada es va arribar al pic de 28 ingressats, la meitat d'ells a l'UCI. Amb tot, amb dades molt més baixes, abans de les vacunes, els ingressos hospitalaris eren més elevats. 

Dos mil nens i nenes confinats

I tot plegat mentre, també a la ciutat de Reus, hi ha pràcticament 2.000 nens i nenes confinats. La xifra també és molt elevada respecte a la setmana passada quan es van arribar als 1.500. La bona notícia és que la llar d'infants Mafalda, que ha estat tancada durant una setmana per una desena de contagis, ja ha reobert portes i torna a estar en ple funcionament. 

Paraules clau:

Notícies relacionades