Back to top

Noves ajudes per a la restauració, els gimnasos i els marxants de Reus

L'Ajuntament de Reus ha anunciat un nou paquet de mesures fiscals per a la reactivació econòmica de la ciutat.

El passat dimecres, 27 de gener, un dels portaveus de 'SOS Hostaleria', Juan Andrés Alonso, demanava al govern de Reus la condonació d'alguns impostos municipals. 

Cinc dies més tard, i després de diverses reunions amb les associacions de la restauració, però també dels gimnasos, l'Ajuntament de Reus ha anunciat que aprovarà, en el següent plenari municipal, noves mesures fiscals per a la reactivació econòmica de la ciutat. Així ho ha anunciat aquest dilluns, 1 de febrer, l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, acompanyat dels regidors d'Hisenda, Empresa i Promoció de Ciutat. 

Les noves ajudes, que formaran part de la continuïtat del Pla de Reactivació Econòmica i Social, van en dues línies:

  • Una moratòria de 6 mesos en rebuts de la brossa comercial i de la taxa d'ocupació de la via pública. S'aplicarà als establiments de restauració amb terrassa; i a totes aquelles activitats econòmiques que paguen taxa de recollida comercial (comerços, indústries, establiments de restauració, etc...). Aquesta mesura té un impacte de 2,2 milions d'euros en l'economia de l'Ajuntament, que no percebrà els ingressos fins a partir del setembre.
  • Una exempció fiscal durant 3 mesos, en el pagament dels rebuts de les taxes d'ocupació i de la recollida de brossa comercial. Aquesta mesura va dirigida a establiments de restauració, marxants i gimnasos, entre altres activitats econòmiques. La mesura suposa un estalvi per als empresaris d'uns 340.000 euros.

Tanmateix, aquestes dues línies es concreten en quatre accions: 

  • Moratòria fiscal. Es tracta d'una mesura amb la què l'Ajuntament de Reus és pioner. Una moratòria fiscal de 6 mesos dels rebuts de brossa comercial i terrasses. El pagament dels rebuts d'ocupació de via pública, i pagament dels rebuts del servei de brossa comercial s'ajorna fins el 5 d'octubre, enlloc del 5 d'abril com estava previst. La mesura beneficiarà bars i restaurants que tenen terrassa, i totes aquelles activitats econòmiques que tenen servei de recollida de brossa comercial: establiments de restauració, comerços, indústries, etc...
  • Exempció fiscal de terrasses: El Govern proposa al Ple de l'Ajuntament l'exempció fiscal de la taxa d'ocupació de via pública als establiments de restauració amb terrassa durant els tres primers mesos de 2021. Aquesta mesura comporta un cost aproximat de 55.000 euros per l'Ajuntament.
  • Exempció fiscal als marxants: Es proposa l'exempció fiscal de la taxa d'ocupació de via pública als paradistes del mercat de marxants. L'exempció també serà la corresponent al primer trimestre d'enguany. En total, la mesura comporta per als marxants un estalvi aproximat de 50.000 euros.
  • Exempció fiscal de la brossa comercial: El Govern proposa al Ple l'exempció fiscal dels imports de la taxa de recollida comercial dels tres primers mesos de 2021 a les activitats econòmiques que han hagut de tancar totalment o parcialment com a conseqüència de les mesures de prevenció de la pandèmia: gimnasos, centres comercials, bars i restaurants, etc... Aquesta mesura tindrà un impacte de 235.000 euros.

Paraules clau:

Notícies relacionades