Back to top

Noves inversions per millorar la confiança en la indústria química

El Departament d’Interior ha anunciat aquest dijous que enguany destinarà més d’un milió d’euros al desplegament del PLASEQTA.

Dos anys després de l'explosió a IQOXE, al polígon químic sud de Tarragona, el Govern de la Generalitat continua anunciant inversions per intentar revertir la inquietud que va generar a la societat aquell 14 de gener de 2020. Aquests 1,1 milions d'euros d'inversió anunciats aquest dijous serviran, entre d'altres, per comprar nous sensors que s'instal·laran entorn del polígon petroquímic i que permetran detectar més substàncies tòxiques, noves sirenes d'avís i més personal tècnic a l'edifici 112.

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, també ha afirmat que, per primer cop en més d'una dècada es farà una campanya publicitària multicanal, que inclourà des d'anuncis en mitjans de comunicació, passant per la formació a les escoles i fins a un repartiment de publicitat a domicilis particulars. L'objectiu és que tota la societat sàpiga com respondre en cas de produir-se un accident químic. Una formació que arriba tard, però que els veïns de diverses poblacions tarragonines reclamen des de fa anys.

Pel que fa al sistema d'alertes a la població mitjançant telèfons mòbils, el conseller d'Interior ha recordat que és l'Estat qui ha d'aplicar la directiva europea, recordant que ha demanat a l'executiu central que sigui el Camp de Tarragona on es faci la prova pilot.

Està previst que aquesta prova pilot que entri en funcionament al juny i es podrà utilitzar també en el simulacre d'accident químic que la Generalitat vol dur a terme durant el tercer trimestre de 2022 a diversos municipis del Camp de Tarragona.

Paraules clau:

Notícies relacionades