Back to top

Noves oportunitats per a joves exclosos del sistema educatiu

Recuperar l'autoestima i crear un projecte vital i laboral. Són els objectius del Centre de Noves Oportunitats amb el centenar llarg de joves reusencs d'entre 16 i 24 anys que han participat aquest curs en el seu programa.

Recuperar l'autoestima i crear un projecte vital i laboral. Són els objectius del Centre de Noves Oportunitats amb el centenar llarg de joves reusencs d'entre 16 i 24 anys que han participat aquest curs en el seu programa. Es tracta de joves exclosos del sistema educatiu i invisibles per a les empreses, que reben formació laboral sense cost. Els joves comencen amb una fase d'orientació, d'uns 4 mesos de durada, que els serveix per passar del "no serveixo per a res" a definir què volen fer amb el seu futur.

El programa, del que s'han beneficiat 130 joves a Reus aquest curs, els ofereix dues sortides: una formació pràctica que els permet obtenir un certificat professional amb un alt nivell d'inserció laboral, o d'altra banda, el retorn al sistema educatiu. Opcions que es trien en funció del perfil del jove.

Programa a mida de l'alumne

Tot plegat es duu a terme amb un model competencial en què també es treballa l'autoestima i la confiança dels joves, que poden triar entre diferents empreses i professions, en funció de les seves aspiracions.

La formació que ofereix el Centre de Noves Oportunitats evoluciona en funció de necessitats del mercat laboral: el pròxim objectiu és oferir una formació dual de muntador de plaques fotovoltaiques, en què la mateixa empresa que faci la formació ofereix un contracte d'un any per al jove en qüestió.

Paraules clau:

Notícies relacionades