Back to top

Noves Oportunitats per a joves en risc d'exclusió social

El programa va destinat a nois i noies de 16 a 24 anys i té per objectiu la seva inserció laboral o el retorn al sistema educatiu.
Noves Oportunitats pels joves amb risc d'exclusió social

La segona edició del Centre de Noves Oportunitats al Camp de Tarragona ha donat el tret de sortida al Mas Carandell. Aquest programa del Servei d'Ocupació de Catalunya té com a objectiu formar i introduir al món laboral i educatiu a joves d'entre 16 i 24 anys. La iniciativa va dirigida a nois i noies que no han finalitzat els estudis de secundària, que no tenen feina i que, en molts casos, són joves amb risc d'exclusió social.

El programa és de llarga durada i combina diverses accions com l'apoderament, la tutorització d'acompanyament, l'orientació laboral i educativa, o la reinserció comunitària. En l'edició anterior prop de 500 usuaris van beneficiar-se d'aquesta del programa de Noves Oportunitats i més de 300 joves van aconseguir els seus objectius en el món laboral o educatiu.

Azahara González és la directora del Centre Noves Oportunitats al Camp de Tarragona i explica que "tenim accions diferents per a cada jove. També tenen un tutor per a cadascun d'ells que fa aquest acompanyament durant dos anys. A més és un programa de llarga durada que el jove pot estar el temps que necessiti. En l'edició passada hi va haver joves que al cap de 8 mesos ja havien assolit el seu objectiu i d'altres que van estar dos anys, però la majoria acaben aconseguint els objectius que són o bé el retorn al sistema educatiu o una inserció laboral".

Paraules clau: