Back to top

Objectiu: 3.000 proves PCR a tres barris de Reus

Les proves PCR es faran al CAP Sant Pere i a l'Hospital Sant Joan de Reus durant divendres, dissabte i dilluns de la setmana vinent.

Salut realitzarà cribratges massius a tres barris de Reus: Monestirs, la Pastoreta i la zona de la Sardana, zones més afectades per la presència del virus. La població diana d'aquests cribratges són unes 6.000 persones d'entre 20 i 50 anys residents en aquestes tres zones. Malgrat tot, Salut estima fer un total de 3.000 testos voluntaris durant els tres dies per poder detectar tots aquells casos asimptomàtics i trencar així les cadenes de transmissió.

Situació d'alerta però no d'alarma

Durant l'última setmana, la ciutat ha detectat 133 nous positius i ja compta amb una vintena de brots actius. Tot això en una situació d'alerta a Reus on l'índex de rebrot s'ha disparat a 390. Malgrat les dades, l'alcaldesa de Reus en funcions, Montserrat Vilella, vol tranquil•litzar la ciutadania i recomana seguir les mesures de prevenció adequades com rentat de mans, mascareta i distància social.

Montserrat Vilella

Reforçar les mesures de prevenció

A banda dels cribratges, el consistori vol reforçar la implantació de mesures preventives. Per això, augmentarà a sis el nombre d'educadors de la salut i incrementarà la presència de la Guàrdia Urbana, Protecció Civil i Creu Roja pels carrers de la ciutat per informar totes aquelles persones que no segueixin les mesures de seguretat sanitària.
 

Paraules clau:

Notícies relacionades