Back to top

Objectiu: aprendre a circular en patinet elèctric

El desconeixement de les normes d'ús del vehicle creen problemes de convivència entre els vianants i els conductors. És per això que l'Ajuntament de Reus i la Guàrdia Urbana comencen un cicle de xerrades als instituts reusencs per tal d'informar els joves.
patinet elèctric

Cada vegada és més fàcil anar pel carrer i trobar-te alguna persona que circuli amb patinet elèctric. Uns van per la calçada i uns altres per sobre la vorera...un seguit d'accions que demostren que els usuaris de patinets elèctrics no coneixen ben bé les normes d'ús del vehicle.

Cicle de xerrades

I és per això, que l'Ajuntament de Reus i la Guàrdia Urbana posen en marxa un cicle de xerrades pedagògiques als instituts de secundària de la ciutat reusenca. Unes trobades dirigides als alumnes de 4t d'ESO, per tal d'informar els joves de com s'ha de circular amb l'aparell de manera segura.

Patinet elèctric

Diferència entre patinets elèctrics i joguines

De fet, l'Ordenança de Civisme del consistori deix clar què es cataloga com a patinet elèctric i què no, i per on han de circular els vehicles. I és que, els patinets considerats joguines ( sense motor, hoverboards,  waveboards...) no poden circular per les calçades, en canvi sí que ho poden fer per voreres i zones de vianants.

No poden circular per voreres

Mentre que els patinets elèctrics i la resta de vehicles de mobilitat personal com les bicicletes no poden circular per les voreres i zones de vianants, només poden circular per calçades, carrils bicis i vies de velocitat 30. Tot plegat, un seguit de mesures per a millorar la convivència d'aquests nous vehicles amb la resta de vianants

Paraules clau:

Notícies relacionades