Back to top

Objectiu: donar visibilitat al gos pigall

Per donar a conèixer com es prepara un gos pigall i com reacciona davant les diferents situacions que es pot trobar en el dia a dia, la "Fundación ONCE del Perro Guía" de Madrid ha organitzat a Reus una demostració. En un circuit tancat, emulant els carrers d'una ciutat, els assistents han pogut veure, i fins i tot viure, en primera persona, com es comporta el gos pigall, i aclarir qualsevol dubte.
exhibició del gos pigall a Reus

Un circuit simulat a la plaça de la Llibertat de Reus ha permès mostrar la feina dels que ensinistren els gossos pigall i com aquests es mouen amb els seus usuaris. I és que precisament aquest era l'objectiu de la iniciativa, donar visibilitat a la feina que hi ha darrera d'un gos pigall.

Criar i ensinistrar els gossos pigall costa a la Fundació uns 35.000 euros, i actualment a Reus n'hi ha quatre d'actius. Els gossos més adequats per convertir-se en pigalls són els labrador, els golden retriever o els pastor alemany.

Els gossos es poden començar a ensinistrar a partir de l'any de vida i tarden entre 4 i 14 mesos per estar a punt pels usuaris.

Paraules clau:

Notícies relacionades