Back to top

Obre al trànsit la carretera entre Almoster i la Selva del Camp

Aquest tram estava en obres de condicionament per millorar-ne la seguretat. S'han eliminat revolts i zones inundables i s'ha convertit part de l'antic traçat en una pista per a ciclistes i vianants

La carretera T-3231 entre la Selva del Camp i Almoster obre al trànsit aquest dimarts, dia 3 d'agost, un cop finalitzades les obres iniciades l'any passat. L'actuació ha suposat el condicionament total d'aquesta via, amb una circulació mitjana de 1.590 vehicles i que presentava un traçat dificultós.

D'altra banda, el projecte ha inclòs la construcció de la variant d'Almoster, que permet reduir el trànsit rodat per l'interior de la localitat, i la creació d'una via pedalable en part de l'antic traçat de la carretera.

Una actuació per millorar-ne la seguretat

Les obres s'han dut a terme en un tram de 3,7 quilòmetres, amb una inversió de 5M€ per part de la Diputació de Tarragona, titular d'aquesta infraestructura. A més d'unir Almoster i la Selva, la carretera dona servei a les urbanitzacions de Castellmoster, el Picarany i el Puig, i a la localitat de Castellvell.

Amb una amplada de 8 metres (6 metres de calçada i 2 metres de vorals), l'actual carretera T-3231 representa una considerable millora per a la seguretat del trànsit en relació amb l'anterior, que feia 4,50 metres d'ample i no permetia el pas simultani de dos vehicles pesants. A això, se li afegien altres problemes, com alguns revolts tancats, canvis de rasant importants i trams inundables.

t-3231 carretera la selva del camp almoster

Les obres han inclòs la construcció de tres rotondes, per ordenar i pacificar el trànsit a les cruïlles. I pel que fa al tram pedalable per un tram de l'antiga carretera, també donarà servei a vianants i a vehicles agrícoles.

Paraules clau:

Notícies relacionades