Back to top

Obre portes el nou Centre d'Innovació i Formació de la Boca de la Mina

Es tracta d'un nou espai destinat a formar personal de les administracions i també ajudar a la innovació de les empreses. Ha costat 1,7 milions d'euros i espera que, durant el primer any, hi passin 5.000 persones.

La Diputació de Tarragona ha inaugurat aquest divendres el nou Centre d'Innovació i Formació de la Boca de la Mina. Un espai pioner a la demarcació per formar, d'una banda, els empleats públics i també els càrrecs electes, i de l'altre, garantir la innovació de les empreses privades. En total esperen que puguin passar per aquest centre unes 5.000 persones només el primer any. 

El centre, ubicat a l'antiga Escola d'Art i Disseny de la Diputació de Tarragona, on anteriorment hi havia hagut l'institut Gabriel Ferrater, s'ha remodelat íntegrament, garantint la sostenibilitat i l'eficiència energètica. La reforma ha costat 1,7 milions d'euros: la Diputació de Tarragona s'ha fet càrrec d'un milió, i la resta ha estat finançat per fons europeus. 

Acte d'inauguració amb el conseller Torrent

L'acte ha tingut lloc aquest divendres al migdia, i ha comptat amb la presència de la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, l'alcalde de Reus, Carles Pellicer i també el conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent. Torrent ha admès que Catalunya és lluny dels nivells d'innovació d'Europa "i per això cal crear un ecosistema que garanteixi que les empreses tinguin accés a la formació adient". Per tot plegat, també, ha destacat la importància que l'administració pública "s'adapti als nous temps" i per això ha destacat la importància d'aquest nou centre. 

Per acabar, Torrent ha assegurat que si Catalunya no puja al tren de la innovació, es perdrà "competitivitat i oportunitats". 

Paraules clau:

Notícies relacionades