Back to top

Obriran el Pla d'Acció Municipal a la ciutadania

L'Ajuntament de Reus obrirà a la ciutadania el futur Pla d'Acció Municipal que desplegaran durant el mandat 2019-2023. El govern farà una crida a la participació, aquest octubre, per tal que siguin els veïns de Reus els que valorin les prioritats. De moment, l'equip de govern ha començat a redactar aquest full de ruta que preveu poder enllestir i passar pel ple del novembre.
Noemí Llauradó, vicealcaldessa de Reus.

L'equip de govern està elaborant el Pla d'Acció Municipal de Reus per definir quins són els objectius i les accions a seguir. La principal novetat és que aquest treball comptarà amb una fase de participació ciutadana. L'Ajuntament busca definir-lo i presentar-lo públicament aquest setembre i serà, del 7 al 21 d'octubre, quan s'obrirà el procés participatiu als reusencs. De fet, des de l'Ajuntament preveuen que podran aprovar el PAM, les ordenances fiscals i el pressupost abans que s'acabi l'any. Un pla d'acció que busca nous objectius de ciutat. La vicealcaldessa de Reus, Noemí Llauradó, ha destacat que 'incorporarem bàsicament accions noves, tot i que si hi ha alguna acció recurrent i que considerem important, com implementar el pla de la bicicleta, segurament l'inclourem'.

El pla inclourà quatre eixos: progrés social, espai urbà, desenvolupament econòmic i el de gestió, organització i planificació. Habilitaran un espai físic a l'antic Hospital de Sant Joan per tal que els ciutadans puguin votar de manera presencial les accions que considerin més necessàries, tot i que també es podrà fer de manera telemàtica. Defensen que el full de ruta ha de servir també per retre comptes. Des de l'equip de govern han assegurat que volen que el document passi pel plenari de novembre per tal que l'oposició també hi pugui dir la seva.

Paraules clau: